:

top27

  • 1

Розроблено Joomlamaster.org.uaспільно з Joomstudio.com.ua

У Львові відбулася публічна зустріч із Тімоті Снайдером

tumoti snayder

14 вересня о 17 годині в Науковій бібліотеці ЛНУ ім. Івана Франка відбулася публічна зустріч і презентація книжки "Українська історія, Російська політика, Європейське майбутнє" зі спеціальним гостем 21. Форуму видавців Тімоті Снайдером.

Відомий американський історик розпочав зустріч, порівнюючи, що таке Майдан для України і Росії. "Майдан на думку Путіна - це українізоване повстання, організоване звичайно нами, американцями; це повстання проти законно існуючого порядку. А насправді, Майдан - це супротив українців рішенню влади, а далі - відстоювання гідності, відстоювання прав".

Тімоті Снайдер описував з точки зору історії, що означають події, котрі відбуваються сьогодні і прогнозував їх можливі наслідки: "Ця революція заклала фундамент до відбудови цілком нової і сильної держави і головне зараз - не зупинятися на зробленому"

Зауваживши, що на даний момент Росія виграє пропагандистську "війну", американський історик дав слушну пораду для української нації. Тімоті Снайдер переконаний, що Україна потребує єдиної універсальної історії, котра буде написана безпосередньо українцями і не буде нав'язана ззовні.

"Із пропагандою можна боротися тільки пропагандою. Питання в тому, яка буде ваша пропаганда? Якщо вона буде як у Росії, готуйтеся, що ви станете Росією, якщо буде нацистська - ви станете нацистською Німеччиною. Це банально просто", - висловився Тімоті Снайдер, зауважуючи те, що за пропаганду платиться великою ціною, а саме - втратою національної ідентичності.

Фахівець висвітлив актуальні проблеми, котрих, можливо, не бачимо ми і не зауважують наші сусіди. Він відзначив, що молодий росіянин - це людина, котра переконана, що України не існує, а всі повстання організовані американцями. Для пересічного громадянина Росії - їхня країна "надалі" залишається великою і непереможною, навіть якщо весь світ кричить, що це не так.

Цей захід не могли оминути питання від слухачів. Деякі з присутніх вважали, що у конфлікті, котрий виник в Україні виною стала проблема державної мови. Тімоті Снайдер відповів на таке питання наступним чином: історик вважає, що державна мова мусить бути одна і всі мешканці мають того дотримуватися, а вже як говорять меншини країни - не має значення. "У нас сотні тисяч жителів розмовляють різними мовами, проте сенатор, як представник влади, розмовляє англійською"

Хочеться вірити, що українці будуть боротися за свою державу так, як це бачить Тімоті Снайдер. Він свято переконаний у тому, що коли усе закінчиться - Україна буде відомою як могутня і суверенна країна, адже саме зараз вона по-справжньому виборює свою незалежність.

Коментарі

Додати коментар

Захисний код
Оновити

День в історії

Події на сьогодні не додані
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

archiv

Центральный государственный исторический архив УССР в Киеве. Путеводитель. Киев, 1958. 348 с.

 

  

 

  

 РђРЅРЅР° Рейд. Р›С”нінґрад. - РљРёС—РІ, 2012. - 493 СЃ.

 

Журавльов Д.В. Хто є хто в українській історії / Денис Володимирович Журавльов; худож. А. Єрьоміна. - Харків. - 2011. - 416 с.

 

Максим Яременко, Спеціальні історичні дисципліни: Навч.  РїРѕСЃС–Р±РЅРёРє. Аграр Медіа Груп, 2010. 

Єжи Топольський. Як ми пишемо і розуміємо історію. Таємниці історичної нарації / Пер. з польськ. Надії Гончаренко, наук. ред. Юрія Волошина. Київ: «К.І.С.», 2012. 400 с.

December 2014
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
Украина онлайн і