:

top12

  • 1

Розроблено Joomlamaster.org.uaспільно з Joomstudio.com.ua

Шоста міжнародна літня школа суспільних наук в Україні

1-8 липня 2014 р. у Львові проходитиме Шоста міжнародна літня школа суспільних наук в Україні. Центр міської історії радий бути серед співорганізаторів і гостити учасників проекту у Львові.

Шоста міжнародна літня школа суспільних наук намагатиметься представити місто як ключовий аспект у питаннях приналежності, місця, влади та пересікання суспільства й держави у міському просторі.

Мета літньої школи – розглянути місто із погляду різних суспільних наук та суміжних галузей, а саме: історії, соціології, антропології, політології, економіки, архітектури та урбаністики. Наша регіональна перспектива – це колишній Радянський Cоюз, Центральна, Східна й Південно-Cхідна Європа. Школа головно зосереджується на ХХ і ХХІ сторіччях, але теми, пов’язані із ХІХ сторіччям, теж запрошуються.

Літня школа є міждисциплінарною і відбувається у форматі семінарів. Кожен учасник представить варіант власної доповіді, який попередньо буде прочитаний учасниками і експертами, та отримає коментарі від українських і закордонних науковців та інших учасників.

Літня школа відкрита для аспірантів та молодих науковців (до шести років після захисту дисертації). Особливо вітаються теми із галузі теоретичних та емпіричних досліджень. Робоча мова літньої школи – англійська.

Більше інформації про літню школу англійською мовою тут.
Організатори:

Кафедра українських студій Оттавського університету (Канада) / The Chair of Ukrainian Studies at the University of Ottawa (Canada)
Фундація ім. Володимира-Юрія Даниліва (Канада) / The Wolodymyr George Danyliw Foundation (Canada)
Центр міської історії Центрально-Східної Європи (Україна)/ The Center for Urban History of East Central Europe (Ukraine)
УніверситетПариж-Захід - Нантер-ла-Дефанс (Франція) / The University of Paris Ouest Nanterre-La Défense (France)
Французько-Білоруський Центр Європейських студій (Білорусь) / The Franco-Belarusian Center for European Studies (Belarus)
Вища школа соціальних наук (EHESS) (Франція) / The Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales [EHESS] (France)

Більше інформації тут

Коментарі

Додати коментар

Захисний код
Оновити

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

archiv

Центральный государственный исторический архив УССР в Киеве. Путеводитель. Киев, 1958. 348 с.

 

  

 

  

 РђРЅРЅР° Рейд. Р›С”нінґрад. - РљРёС—РІ, 2012. - 493 СЃ.

 

Журавльов Д.В. Хто є хто в українській історії / Денис Володимирович Журавльов; худож. А. Єрьоміна. - Харків. - 2011. - 416 с.

 

Максим Яременко, Спеціальні історичні дисципліни: Навч.  РїРѕСЃС–Р±РЅРёРє. Аграр Медіа Груп, 2010. 

Єжи Топольський. Як ми пишемо і розуміємо історію. Таємниці історичної нарації / Пер. з польськ. Надії Гончаренко, наук. ред. Юрія Волошина. Київ: «К.І.С.», 2012. 400 с.